VJT u Smederevu: Uhapšen otac ubice iz Malog Orašja i Dubone (video)

SMEDEREVO,  10. maj 2023 – Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, uhapšen je i zadržan do 48 časova R.B. (54) iz Mladenovca, otac okrivlјenog U.B. protiv koga se vodi postupak zbog ubistava u Malom Orašju i Duboni . R.B. je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilašva u Smederevu, Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, u cilјu utvrđivanja činjenica koje se odnose na poreklo oružja kojim je njegov sin, okrivlјeni U.B. izvršio krivična dela koja mu se stavlјaju na teret, navodi se u današnjem saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Prilikom pretresa objekata koje koristi osumnjičeni R.B. nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolј i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravlјena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.

Njemu se stavlјa na teret krivično delo nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 st. 3 u vezi st. 2 i 1 KZ.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!